Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Θα προκαταβάλλεται το 25% των προστίμων της Γ.Γ. Καταναλωτή

Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2011 09:32 Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
alt
Τροπολογία που θα επιβάλει την υποχρεωτική προκαταβολή του 25% των προστίμων που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή πρόκειται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Σήμερα, οι επιχειρηματίες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του προστίμου δεν χρειάζεται να πληρώσουν ούτε ευρώ μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
"Το πρόβλημα δεν εστιάζεται στις μεγάλες εταιρείες - οι οποίες συνήθως πληρώνουν - αλλά στις μικρές οι οποίες μαζεύουν πρόστιμα από υποτροπή ή από νέες παραβάσεις και μέχρι την 4ετία με 5ετία που ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία έχουν βάλει λουκέτο, περιουσιακά στοιχεία έχουν φροντίσει και δεν υπάρχουν, και ξανανοίγουν με άλλη εταιρική σύνθεση", υποστήριξαν, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της Γ.Γ. Καταναλωτή που δεν κατονομάζονται.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, καθώς και ότι προετοιμάζεται παρέμβαση για τα "ψιλά γράμματα" των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Αναφορικά με τις εισπρακτικές εταιρείες, δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις για τον περιορισμό τω οχλήσεων από τις εταιρείες, αλλά και από δικηγορικά γραφεία , για την υποχρεωτική μαγνητοφώνηση συνομιλιών, κ.λπ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: