Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Π.ΚΧΑΝ :"Ζητάμε από την πολιτεία μέτρα Ανάπτυξης όχι μέτρα περιορισμού της Φτώχειας"

Ανοιχτή επιστολή προς στους Κυβερνώντες.
Κύριοι, Φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν, να εμπαίζουν τους καταναλωτές ,ιδιαίτερα οι εξαγγελίες αρκετών εκπροσώπων της πολιτείας, (Υπουργοί, Ανεξάρτητες Αρχές)...
παρά την πρόθεσή τους να δείξουν κάτι, ή να μας περάσουν την μέριμνα τους ,όπως ορκίστηκαν να κάνουν.Ουσίας εξακολουθούν να μας παραμυθιάζουν με διάφορες εξαγγελίες τάχα " για το καλό μας".
Οι κινήσεις του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού, κ.Χρυσοχοίδη, για το κάλεσμα των επιχειρηματιών να κατεβάσουν τις τιμές στην Αγορά . αφενός μας θυμίζουν μέτρα "Φώλια" , από την άλλη μας καθρεφτίζουν ότι περισσότερο .ευνοούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, παρά εμάς τους Καταναλωτές.΄"Τα καλάθια" εμείς τα ονομάζουμε " καλάθια χωρίς πάτο", διότι ο καταναλωτής πια δεν τα χρησιμοποιεί, είναι αστεία πράγματα για τον ΄Ελληνα Καταναλωτή τον υπερχρεωμένο, με μια αγορά που την μόνη όσφρηση που μπορεί να έχει κανείς είναι μια αγορά"της ανέλεγκτης ακρίβειας.
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.Λούκα Κατσέλη "διατυμπανίζει" για μέτρα ανακούφισης της φτώχειας. κ.Υπουργέ, οι καταναλωτές θέλουν ελεγχόμενη εργασία, θέλουν οι εισφορές των ταμείων τους, να τους παρέχουν μια αξιοπρεπή ασφάλεια , δεν σας ζητούν ελεημοσύνη στο κόπο και στον ιδρώτα της ζωής τους,διότι όλοι εργαζόταν αποζητώντας στο τέλος της εργασιακής τους περιόδου, την υπολογησθείσα από αυτούς σύνταξη.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή,Ευάγγελος Ζερβέας, καταγγέλλει για "φούσκες " στην Ασφαλιστική Αγορά, τώρα τον έπιασε ο πόνος για τους καταναλωτές;Τόσα χρόνια δεν είχε διαπιστώσει ότι η Ασφαλιστική Αγορά "έμπαζε ;" δεν είδαμε καμιά καταγγελία του, κανένα υπόμνημά του.Είχε την εποπτεία των Επιτροπών Φιλικού Διακανονισμού ΄βάσει Νομοθεσίας .Μέλη της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είχαν οριστεί από το έτος 2008 μέλη της εν λόγω Επιτροπής στα Χανιά( τακτικό και αναπληρωματικό μέλος), γνωρίζει η Εποπτεύουσα Αρχή αν η εν λόγω Επιτροπή λειτούργησε ποτέ ;Διότι , για την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ δεν λειτούργησε ποτέ, καθότι ουδέποτε κλήθηκε μέλος της να συμμετέχει στην Επιτροπή , για να εκπροσωπήσει τους Καταναλωτές.
Τέλος κύριοι τα " κούφια λόγια" πάρτε γενναίες αποφάσεις, παρέμβετε άμεσα στις Τράπεζες και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ζητήσετε να παγώσουν οι οφειλές των Καταναλωτών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών. Είναι αστείο να λειτουργού οι Τράπεζες πάνω από την κείμενη Νομοθεσία. Τολμήστε να επιβάλλετε τα αναφερόμενα στο Ν.3869/2010 πρόστιμα .Σταματήσετε να περιφέρεστε από ενημερωτικό μέσο ,σε ενημερωτικό μέσο, κακό μας κάνετε, δεν μας δίνεται δύναμη, δεν μας απαλλάσετε από τον βραχνά της υπερχρέωσης, και γενικότερα των αποτυχημένων θεσμών που υπηρετείτε.Κατ αργήσετε τις Ανεξάρτητες Αρχές. που δεν προσφέρουν τίποτα στον καταναλωτή, στον άνεργο στον μισθωτό στον συνταξιούχο απλώς επιβαρύνουν το Κράτος με επιπλέον χρέωση..
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2011, βάσει Νομοθεσίας ,ανοίγουν οι πλειστηριασμοί , οι Τράπεζες είναι πανέτοιμες να ζητήσουν την εκτέλεση αυτών. Ζητήσαμε παράταση της προθεσμίας από τους αρμόδιους Υπουργούς με υπόμνημά μας , θεωρώντας ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι 31-12-2011,με συμπλήρωση του Νομοθετικού Πλαισίου (ν.3869/2010).Η ημερομηνία πλησιάζει ,τι λέτε στους καταναλωτές ότι η πόρτα των Ειρηνοδικείων ανοίγουν στις 3 του Γενάρη, αφού οι Τράπεζες εσκεμμένα κωλυσιεργούν, και οι καταναλωτές χωρίς στήριξη "ζαλισμένοι" από τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών τι κάνουν;
Κύριοι, είστε ανοιχτόμυαλοι εκπρόσωποι του λαού, γιαυτό οι πολίτες σαν έκριναν ικανούς να τους Κυβερνήστε, μη συνεχίζετε να τους απελπίζετε, σταθείτε γενναίοι ,αληθινοί άξιοι των περιστάσεων.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος
της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: