Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010


Απίστευτη απάτη!!!

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Τους επιχειρηματίες της Ημαθίας έβαλαν στόχο άγνωστοι που έστειλαν μηνύματα στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία και τους ενημέρωναν ότι έγιναν κληρονόμοι μεγάλης περιουσίας. Όσοι απάντησαν έπεσαν θύματα καλοστημένης απάτης
Συχνά θα έχετε παρατηρήσει διάφορα pop ups να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ διαβάζετε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία πληροφορώντας σας ότι ως δια μαγείας κληρονομήσατε ένα πολύ σημαντικό ποσό από κάποιον.
Τα συγκεκριμένα μηνύματα αποτελούν μέρος κλασσικής εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου, όπως ανέφερε το Επιμελητήριο Ημαθίας, το οποίο και ενημέρωσε το κοινό μετά από ανάλογα μηνύματα που... δέχτηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα προσωπικά e-mail των επιχειρήσεών τους.
Μάλιστα όσοι κάνουν το λάθος και αποφασίσουν να μάθουν ποιος έστειλε το μήνυμα και κυρίως ποιον κληρονόμησαν θα τους πάρει η όλη επικοινωνία πάνω από έξι μήνες, καθώς ο αποστολέας είναι τόσο καλά οργανωμένος που παραχωρεί πειστήρια στο θύμα με σκοπό να συνεχιστεί η επικοινωνία και το θύμα να πειστεί.
Σε πολλές περιπτώσεις, η όλη διαδικασία φτάνει μέχρι το στάδιο που ζητείται από τον υποτιθέμενο κληρονόμο να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Όποιος πειστεί, πέφτει απλά στην παγίδα μιας καλοστημένης απάτης από ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια τις διαδικασίες που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και σκοπός τους είναι να αποσπάσουν από τον υποτιθέμενο κληρονόμο-θύμα, συνήθως από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: