Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ανοίγουν τις πύλες τους στους πολίτες

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ανοίγουν τις πύλες τους στους πολίτεςΠέντε μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τίθενται στην υπηρεσία των υγειονομικών αναγκών των ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με την απόφαση, θα εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτό, δεδομένου ότι πράγματι, τα στρατιωτικά Νοσοκομεία τελούν σε καθεστώς διαρκούς εφημερίας.

Ο αριθμός των κλινών που διατίθενται προς υλοποίηση της συνεργασίας είναι ως εξής:
- 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών - 10 κλίνες.
- Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 10 κλίνες.
- 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 15 κλίνες.
- 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, 10 έως 15 κλίνες.
- 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, 15 κλίνες.

Οι ως άνω διαθέσιμες κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κατά το πρότυπο των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ κατά τις εργάσιμες ώρες 07.30 - 14.30.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό. Το δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών παρέχεται και στα εργαστήρια, καθώς και στα ειδικά ιατρεία των ανωτέρω στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων για κάθε πολίτη είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία νοσηλεύεται ο ασθενής είτε και με απευθείας ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: