20.11.10
Το νέο δίλημμα : μετάταξη ή απόλυση
Συνεχίζοντας την πολιτική των διλημμάτων η κυβέρνηση προχωρά στο επόμενο στάδιο: Τις υποχρεωτικές μετατάξεις στον δημόσιο τομέα τις οποίες καθιερώνει με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ , όσοι δεν δεχτούν τις μετατάξεις θα φεύγουν από το δημόσιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις προσωπικού και από τους δήμους προς τις κεντρικές υπηρεσίες ή και αντίστροφα, αναφέρει η εφημερίδα.Όπως σημειώνει μάλιστα η εφημερίδα, η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο
αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται μάλιστα να συμπεριληφθεί ρητή διάταξη, η οποία θα αναφέρει ότι όσοι υπάλληλοι δεν αποδέχονται τη νέα τους θέση θα απολύονται. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κριτήρια για τις μετατάξεις θα είναι τα εξής: Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση.
1. Οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις.
2. Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται.
πηγη
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz15qNvofju
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου