σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η έρευνα έδειξε ότι λαχανικά όπως, το μπρόκολο, το σπανάκι, το κουνουπίδι και το λάχανο, μειώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη τύπου 2, κατά 14%. Το όφελος εκτιμάται ότι πηγάζει από τις αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως η βιταμίνη C) και το μαγνήσιο που περιέχουν αυτά τα λαχανικά.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, στη Βρετανία, επανεξέτασαν τα στοιχεία από έξι διεθνείς μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότεροι από 223.000 εθελοντές.
Οι επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι 106 γραμμάρια λαχανικών την ημέρα αρκούν για να μειωθούν οι πιθανότητες να εκδηλώσει ένας ενήλικας, διαβήτη τύπου 2. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος διαβήτη σχετίζεται με την παχυσαρκία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μέλανι Ντέιβις, καθηγήτρια Διαβητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, προγραμματίζουν τώρα νέα μελέτη, σε εθελοντές με υψηλό κίνδυνο διαβήτη, για να διαπιστώσουν εάν με την αύξηση πρόσληψης λαχανικών μπορούν να προστατευτούν από τη νόσο. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου