Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μ. Σκουλάκης στη Βουλή: «Αναγκαία η παρουσία του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου στα Χανιά κατά την αντιπυρική περίοδο»

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, στο νησί της Κρήτης θα σταθμεύσει, μόλις ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο – και αυτό στο Ν. Ηράκλειο – και όχι δύο όπως συνέβαινε κατά τα προηγούμενα έτη. Για το λόγο αυτό ο κ. Σκουλάκης κατέθεσε σχετική Αναφορά στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδη, υπογραμμίζοντας πως «εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, εγκυμονούνται ιδιαίτεροι κίνδυνοι για το Νομό Χανίων, ένα νομό πλούσιο σε δεντρώδεις και θαμνώδεις εκτάσεις, οι οποίες είναι ταυτόχρονα - σε πάρα πολλά σημεία τους - δύσβατες και δυσπρόσιτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόληψη, τον έλεγχο και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών».

Παράλληλα στην παρέμβαση του ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος στο Ν. Χανίων, η οποία έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου» προσθέτοντας ότι «ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η μόνιμη παρουσία πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου, που θα επιχειρεί από τα Χανιά, στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών αναγνωρίζεται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους – στη πυρασφάλεια του νομού - φορείς αλλά και τους πολίτες των Χανίων».

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης ζητά να ενημερωθεί για το προγραμματισμό του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιπυρική θωράκιση του Ν. Χανίων καθώς και αν τελικά θα σταθμεύσει πυροσβεστικό ελικόπτερο στο Ν. Χανίων κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: