Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Συμμετοχή στην ημέρα της Γης

haniotika-nea.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
haniotika-nea.gr

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 | 5:39:30 μ.μ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

22.04.2010

Τη συμμετοχή της στην παγκόσμια ημέρα της γης (22 Απριλίου) ανακοίνωσε χθες η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων). Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
“Τα πρόσφατα γεωλογικά φαινόμενα (έκρηξη ηφαιστείου) αλλά και η ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντική κρίση, μας καλούν να συνειδητοποιήσουμε Πολιτεία και φορείς ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε μέτρα, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.
Γεωλογικά φαινόμενα υπήρξαν και στο παρελθόν αλλά οι ξέφρενες και αλόγιστες δικές μας παρεμβάσεις αλλά και η αμέλεια φροντίδας για τη Γη είναι φαινόμενο των δικών μας ανύπαρκτων μελετών, της επιφανειακής ευαισθησίας μας, των δικών παρεμβάσεων και δράσεων, σαν ο πλανήτης γη να αφορά άλλους, σαν να είναι θέμα που μπορεί να ξαναφτιάξει, σαν να μπορεί να ισοπεδωθούν οι τσιμεντοποιήσεις, σαν να μπορούν να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα που επιβαρύνουν τους υδροφόρους ορίζοντες, σαν να μπορεί να αναστηθεί το κατεστραμμένο οικοσύστημα.
Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτινων πηγών, η κλιματική αστάθεια είναι φαινόμενα ορατά, φαινόμενα που ζητούν λύση, είναι καταστάσεις που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ένοικοι, χωρίς ενοχή, χωρίς πρόβλεψη του θανάτου της κάθε ζωής του πλανήτη, αφού πυξίδα είχαμε τον εφήμερο πλουτισμό, αδιαφορώντας για τη ζημιογόνο χρήση που φέραμε τον πλανήτη που απλόχερα μας φιλοξενεί.
Επειδή ανάμεσα στους σκοπούς και στόχους της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, είναι και η περιβαλλοντική φροντίδα και η προώθηση του εθελοντισμού με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κάθε πολίτη χωριστά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως από κοινωνικές Οργανώσεις, θα πρέπει για να συμμετέχουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής ώστε να συμβάλλουμε ενεργά ο καθένας τώρα πλέον στη σωτηρία του πλανήτη γη, του δικού μας πλανήτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: