Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

κ. Ιωάννης Παντελίδης Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής και της Commercial Value (26-02-2010, 18:45)

Ο

26/02/2010

Ανακοίνωση σχετικά με την ανάκληση της λειτουργίας της «COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διορισμό επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) ενημέρωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών (έγγραφο Α.Π. 486/26-2-2010) ότι με την 2/176/25-2-2010 απόφασή της ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι η παραπάνω εταιρεία αποτελεί μία εκ των σημαντικών ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, αποφασίστηκε να μην τεθούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση τα χαρτοφυλάκια ζωής της εταιρείας και να εξακολουθήσει η λειτουργία τους, με σκοπό την αναδιοργάνωση και μεταβίβασή τους σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να διασφαλιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι. Επόπτης χαρτοφυλακίων ζωής της εταιρείας διορίζεται ο κ. Ιωάννης Παντελίδης".

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι τα συμβόλαια του κλάδου ζωής θα τύχουν διαφορετικής μεταχείρησης και όπως εκτιμάται θα μελετηθούν αναλυτικά και θα επιδιωχθεί να καταστούν ελκυστικά για κάποια άλλη εταιρεία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί όπως σημειώνουν στελέχη των διαμεσολαβούντων ότι για μία ακόμη φορά ενώ προβλέπεται μεταφορά συμβολαίων σε άλλη εταιρεία δεν προβλέπεται τίποτα (σε ότι αφορά τις προμήθειες που έχουν λαμβάνειν) για τους ανθρώπους (τους ασφαλιστικούς συμβούλους) που μεσολάβησαν για την σύναψη της ασφάλισης.

κορυφή σελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: