Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το όραμα και το έργο του Γιάννη Γαρεδάκη''

''Το όραμα και το έργο του Γιάννη Γαρεδάκη''
19.01.10

Εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, 6-7 μ.μ.

'' Το όραμα και το έργο του Γιάννη Γαρεδάκη''

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στα Χανιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου της διημερίδας με θέμα '' Νέες τεχνολογίες και Περιφερειακός τύπος: Επιχειρηματικές Στρατηγικές στην Ψηφιακή Σύγκλιση'', που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, η εκπομπή '' ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ'' ΄που θα μεταδοθεί από την ΕΡΑ Ηρακλείου και την ΕΡΑ Χανίων έχει ως θέμα '' Το όραμα και το έργο του Γιάννη ΓΑΡΕΔΑΚΗ''.

Πόσοι γνωρίζουν ότι “Τα Χανιώτικα Νέα”, “ Το Μουσείο Τυπογραφίας” και “ Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου”, αποτελούν τους καρπούς των προσπαθειών ενός ανθρώπου που κατάφερε να μετατρέψει τα οράματα του σε έργα, διαχρονικά, πανελλήνιας εμβέλειας και χρησιμότητας, με ευρω-μεσογειακές προοπτικές. Πόσοι γνωρίζουν ότι για την κατάκτηση αυτής της επιτυχίας, έχει διαθέσει και διαθέτει όλη την ενέργεια και τις οικονομίες του;

Αυτός ο εμπνευστής και πρωτεργάτης των τριών αυτών κοσμημάτων του ελληνικού τύπου, γίγνεσθαι και μνήμης, ο κ. Γιάννης Γαρεδάκης, επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, θα είναι ο καλεσμένος της εκπομπής.

Τα “Χανιώτικα Νέα” είναι μια από τις πρώτες ημερήσιες εφημερίδες σε κυκλοφορία, στην ελληνική Περιφέρεια. Μια εφημερίδα, με αντικειμενική και ευαίσθητη προσέγγιση και απεικόνιση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της περιφερειακής και της ελληνικής καθημερινότητας. Χωρίς να παραμελεί το διεθνές γίγνεσθαι, ενθαρρύνει το βήμα της ελεύθερης αλλά υπεύθυνης γνώμης για όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν την ανθρώπινη δραστηριότητα και προβληματισμό.

Το “Μουσείο Τυπογραφίας”, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, προσφέρει στον επισκέπτη μια διαχρονική διαδρομή στη ζωή και το έργο των ανθρώπων της τυπογραφίας, με παλιές τυπογραφικές μηχανές και πιεστήρια, μιας φροντισμένης αισθητικής, κάρτες, χάρτες, πολύτιμα βιβλία και έντυπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αναφέρονται στην Κρήτη και στην Ελλάδα των τελευταίων αιώνων. Βιβλιοθήκη επίσης Κρητικού βιβλίου, το Μουσείο Τυπογραφίας δεν θα αποτελέσει μόνο ένα ακόμη πόλο έλξης επισκεπτών και ένα επί πλέον για τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά και για τους μελετητές, τους ερευνητές και φυσικά για τους μαθητές και τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάμιας εκπαίδευσης.

Το “Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου” που έχει στεγαστεί στο κτήριο του Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, είναι μοναδικό στη χώρα μας, με φιλόδοξη ποιοτική προοπτική: Την εκπαίδευση για επαγγελματίες δημοσιογράφους. Την έρευνα για τον περιφερειακό Τύπο. Τα σεμινάρια για θέματα περιβάλλοντος. Τη δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας πληροφοριών και τη διαδραστική σύνδεση με το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

H εκπομπή θα μεταδοθεί, από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου και της ΕΡΑ Χανίων. Η ΕΡΑ Ηρακλείου ακούγεται από τα FM, στα 97.5, στα 103.6, και στα 105.3. και από το διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου. Η ΕΡΑ Χανίων από τα FM στα 100.6, και 104 και από το διαδίκτυο με την ίδια διεύθυνση της ΕΡΤ και κλικ στην ΕΡΑ Χανίων.
Τελευταία ανανέωση ( 19.01.10 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: