Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Υνί πιρούνι

Το Kίνημα αλληλέγυας Συναλλαγής Παραγωγού Καταναλωτή.

Φίλε καταναλωτή,

Είμαστε Ομάδα Βιοκαλλιεργητών του Νομού Χανίων και σε καλούμε να συμμετέχεις σε αυτό το κίνημα αλληλέγγυας και δίκαιης συναλλαγή μεταξύ μας, για την αντιμετώπιση της αλόγιστης κερδοσκοπίας στο εμπόριο τροφίμων η οποία έχει φέρει σε αδιέξοδο την αϊφόρο παραγωγή αλλά και εσένα τον καταναλωτή.

Προσφέρουμε τυποποιημένα προϊόντα πιστοποιημένης βιολογικής παραγωγής

από τον αγρό στο πιάτο με το σήμα «υνί πιρούνι». Τα προϊόντα μας έχουν τυπωμένη την ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης και τα στοιχεία παραγωγού επί της συσκευασίας ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής από τις όποιες ενδιάμεσες κερδοσκοπικές βλέψεις και ο παραγωγός από ανέλεγκτη εκμετάλλευση. Η τιμή αυτή αφ'ενός προβλέπει μια δίκαιη τιμή παραγωγού η οποία καλύπτει το κόστος μιας παραγωγής κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά σωστής και αφ εταίρου εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας τυποποιημένα βιολογικά προϊόντα σε προσιτή τιμή για τον κάθε καταναλωτή.

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα απ'ευθείας από εμάς τους παραγωγούς και από σημεία λιανικής πώλησης που υποστηρίζουν το κίνημα μας.

Οι λιανοπωλητές που συμμετέχουν στο κίνημα «υνί- πιρούνι» προβάλλονται επωνύμως μέσα από όλα τα διαθέσιμα σε μας μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης διαφοροποιούνται και αναγνωρίζονται με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα του κινήματος «υνί πιρούνι» στην πρόσοψη του καταστήματος τους.

Τα προϊόντα με το σήμα «υνί-πιρούνι» είναι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα που παράγονται σε αγροκτήματα του Νομού Χανίων από παραγωγούς, μέλη της ομάδας και συσκευάζονται σε πιστοποιημένο τυποποιητήριο για βιολογικά προϊόντα και με επιπλέον πιστοποίηση ως προς την:

Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000: 2005 ( HACCP )

Διασφάλιση ποιότητας ISO 9001: 2000

Διασφάλιση Περιβάλλοντος : ISO 14001:2004

Global Standard Food BRC

International Food Standards IFS Version 5 (Higher Level).

Στην προσπάθεια μας να προβάλλουμε την ιδέα της αλληλέγγυας συναλλαγής μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, αναζητούμε υποστήριξη και συμπόρευση με τον κάθε ευαισθητοποιημένο καταναλωτή και λιανοπωλητή που αναγνωρίζει την κοινωνική αυτή ανάγκη.

Η συμμετοχή σου προσφέρει τα μέγιστα στην ανάδειξη, προβολή αλλά και προστασία του κινήματος μας, για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει μοντέλο για ένα κοινωνικά ευρύτερο κίνημα στον τόπο μας.

Κατάθεσε την άποψη και τα σχόλια σου για το κίνημα μας.

Ευχαριστούμε πολύ



Η Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: