Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

30-11-2009: Γίνεται πράξη η ανοιχτή επικοινωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υλοποιείται σήμερα Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, η εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία συστήματος ανοιχτής διαδικτυακής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ( www.yptp.gr ) έχει αναρτηθεί φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής σχολίων και προτάσεων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό της νέας λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως υπογραμμίζει και ο Υπουργός στο σχετικό μήνυμά του, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η θεμελίωση ενός νέου επαγγελματισμού που θα σέβεται ταυτόχρονα και τα δικαιώματα του πολίτη και το ρόλο του ένστολου προσωπικού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης καλεί κάθε ένστολο να υποβάλει τις προτάσεις του σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της δομής και λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της ανοιχτής διακυβέρνησης και διαβούλευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας. Η φόρμα συμμετοχής θα παραμείνει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για δύο μήνες και θα τηρηθούν όλες οι εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε συμμέτοχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: