Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Εποχικοί πυροσβέστες: Μονιμοποίηση το... 2012 από το ΑΣΕΠ

* Aρχική
* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
* ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
* Εποχικοί πυροσβέστες: Μονιμοποίηση το... 2012 από το ΑΣΕΠ



Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/11/2009

Στην προκρούστεια κλίνη βάζει η κυβέρνηση τους 5.500 εποχικούς πυροσβέστες, καθώς ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι όσοι ήδη υπηρετούν θα μονιμοποιηθούν σταδιακά ως το 2012 και μέσω του ΑΣΕΠ. Πρέπει να γίνει ειδική εξαίρεση για τους εποχικούς πυροσβέστες, αντέδρασε η Ευαγγελία Αμμανατίδου, τονίζοντας ότι "είναι όμηροι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν δώσει τη ζωή τους για την πυροπροστασία και την πυρόσβεση. Έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει αορίστου χρόνου".

Σημειώνεται ότι στη Βουλή χθες ήταν αντιπροσωπεία των εποχικών πυροσβεστών αναμένοντας εις μάτην την λύση του αιτήματός τους, το οποίο ακόμη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας αναγνώρισε ότι είναι δίκαιο…

Ο Σπ. Βούγιας αναφέρθηκε στον "καινούργιο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για την Πυροσβεστική", ο οποίος "θα δώσει αντικείμενο στους συμβασιούχους πυροσβέστες". Θεώρησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν οι εποχικοί ενταχθούν "σταδιακά στις θέσεις που θα προκηρύσσονται μέχρι το 2012", αλλά μέσω της αργόσυρτης διαδικασίας του ΑΣΕΠ, η οποία πάντως θα περιλαμβάνει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Η Ε. Αμμανατίδου υπογράμμισε ότι "υπάρχουν προεκλογικές δεσμεύσεις" του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε δηλώσεις του Γ. Ραγκούση (στις 5 Σεπτεμβρίου 2007), του Ντ. Ρόβλια (στις 21 Μαρτίου 2008), του Χ. Καστανίδη (τον Σεπτέμβριο του 2008) και του Ε. Βενιζέλου (στις 19 Σεπτεμβρίου 2009) που διαβεβαίωναν ότι το ΠΑΣΟΚ "θα διασφαλίσει την 12μηνη εργασία των συμβασιούχων".

Για "υποσχέσεις με έντονο το στοιχείο του λαϊκισμού" έκανε λόγο ο υφυπουργός λέγοντας κάτι αυτονόητο που δεν είχε υποστηρίξει η Ε. Αμμανατίδου, ότι "δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι η κοινωνία μπορεί να παρέχει σε όλους όσους ζητούν εργασία θέση στο δημόσιο". "Δεν άκουσα να λέτε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι έλεγε και ο Πρ. Παυλόπουλος", είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το επίδομα που δεν πήραν 250 εποχικοί πυροσβέστες, ο Σπ. Βούγιας διευκρίνισε ότι χορηγήθηκε σε 4.858 πυροσβέστες και ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαίρεσε ορισμένους για τυπικούς λόγους και τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με το ΓΛΚ για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: