Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Αυξάνεται η Επιστροφή Φ.Π.Α στο 11% ανακοίνωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

.
Αναρτήθηκε από laikoyra.blogspot.com

Aύξηση στο 11% του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής ενω θα εξεταστεί η δυνατότητα για κλιμάκωση του ποσοστού, εφόσον είναι εφικτό από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία ανακοίνωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο των Προγραμματικών δηλώσεων . Η κ. Μπατζελή επισήμανε

οτι θα υπάρξει επανεξέταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, ώστε να είναι αντικειμενικός και οι αγρότες θα στηριχτούν στο πλαίσιο της γενικής ενίσχυσης των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα με την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης που ήδη ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Η Υπουργός τόνισε επίσης θα υπάρξει αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά στα 550 € για τον ένα και στα 950 € για το ζευγάρι αγροτών ενω θα αυξηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ από 1η Οκτωβρίου 2009.

Η κ. Μπατζελή είπε επίσης οτι <<δε μπορεί πλέον να ισχύουν λογικές “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”>>.

Κάθε έννοια συμβολαιακής γεωργίας τόνισε έχει υποβιβαστεί και έχει αντικατασταθεί με συμβόλαια «ανοικτών τιμών». Μετά την παράδοση των προϊόντων από τους παραγωγούς στους εμπόρους γίνονται συμβόλαια «μηδενικών τιμών». Τα αγροτικά προϊόντα δεν πωλούνται πλέον, αλλά ξεπουλιούνται.

Επίσης, ενώ τα δικαιώματα θα μπορούσαν να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, έχουν μετατραπεί από δημόσιο αγαθό σε προϊόν εμπορικής διαπραγμάτευσης, εν γνώσει μάλιστα των δημοσίων αρχών. Ακυρώθηκε έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγής και μάλιστα εκείνης της ποιοτικήςhttp://www.agroschannel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: