Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συμβασιούχοι πυροσβέστες

Την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών του Σωματείου μας με την συμπαράσταση του Ε.Κ.Χ. στην Π.Υ. Χανίων παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη και του Αρχηγού του Π.Σ. κ. Αθ. Κοντοκώστα, θέλοντας να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κοροϊδία που υφίσταται ο κλάδος μας, από την απαράδεκτη στάση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μας. Η καταγγελία από το αρχηγείο της ΣΣΕ μας με τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας, έχει ως συνέπεια την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας που με αγώνες κατακτήσαμε.

Σε διάλογο που είχαμε με τον «αρχηγό μας» το μόνο που μας είπε είναι: «Δεν έχω δικαίωμα σαν εργοδότης σας να το κάνω;» δηλαδή τι κ. αρχηγέ; Να καταγγείλετε την ίδια σας την υπογραφή; Στην παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων λέγοντας του ότι δεν μπορείτε να καταργήσετε την ΣΣΕ ο αρχηγός με πρωτοφανή αυταρχικό και απαξιωτικό τρόπο αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει λέγοντας ότι «δεν μιλάω με προέδρους Εργατ/κών Κέντρων». Στην συνέχεια σε διάλογο που είχαμε με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη μας είπε ότι «το πρόβλημα σας, δεν μπορούμε να το λύσουμε μέσα σε τέσσερις μήνες και με αυτήν την οικονομική κρίση που περνάμε».

Ξεχνάτε κ. Υπουργέ ότι και στο παρελθόν υπήρξατε υφυπουργός Δημόσιας Τάξεως και μάλιστα τότε που δεν υπήρχε οικονομική κρίση; «έγινε τίποτα;». Στην συνέχεια δεσμεύτηκε για τις ταυτότητες ότι θα ξεπεράσει οποιοδήποτε νομικό κώλυμα υπάρχει και οι ταυτότητες θα βγουν. «Υπομονή συνάδελφοι». Υποσχέθηκε ότι μετά τους 8 μήνες που θα λήξει η σύμβασή μας στο Π.Σ., τους άλλους τέσσερις μήνες θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας επιδοτούμενης απασχόλησης. «Καλό κουράγιο!!!!!!».

Κατόπιν του είπαμε για την καινούργια ΣΣΕ, που ο ίδιος υποσχέθηκε σε συναδέλφους στην Χαλκίδα ότι θα την υπογράψει ως έχει. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά υιοθέτησε και την γνώμη του αρχηγείου το οποίο δεν συμφωνεί σε κανένα σημείο της σύμβασης, παρόλο που δεν υπάρχουν οικονομικά θέματα παρά μόνο θεσμικά εργασιακά. «Εσείς φέρατε την κρίση εμείς θα την πληρώσουμε πάλι;».

Τι άλλαξε κ. Υπουργέ από τον προκάτοχό σας τον κ. Χηνοφώτη που με ένα χρόνο στην πολιτική δεν άργησε να καταλάβει την αδικία που συντελείτε εις βάρος μας. Εσείς πόσα χρόνια χρειάζεστε ακόμα για να το καταλάβετε. Ο κ. Υπουργός μας είπε πως έχουν συμφωνηθεί 25 από τα 30 σημεία της σύμβασης και τα υπόλοιπα θα λυθούν στον ΟΜΕΔ. «Πράγμα που δεν ισχύει».

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ!!! Έχουμε αποδείξει στους συμπολίτες μας δίνοντας ακόμα και την ζωή μας με 22 νεκρούς συναδέλφους τι αξίζουμε!!! «σεβαστείτε το». Εμείς και φέτος συμβασιούχοι, μόνιμοι και εθελοντές θα δώσουμε την ψυχή μας για τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους, με οποιοδήποτε κόστος. Εσείς αξίζετε την εμπιστοσύνη των πολιτών; Αποδείξτε το. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα που θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΣΠΥΔ για να τους αποδείξουμε ότι όσο μας πολεμούν τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Φαραντάκης

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Νεκτάριος Τσιμπούκας

Πηγή:Ο Αγώνας της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: