Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Έως 20% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

28 Αυγ 2009, 11:49

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ Αρ. φυλ. 354/26-8-09

Έως 12% ο φορός και για τα καρτοκινητά

Αισθητά μεγαλύτερος θα είναι ο επόμενος λογαριασμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Την ανακοίνωση των νέων διατάξεων, αναφορικά με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και την επιβολή τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας, κοινοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών.
Το νέο αυτό επιπρόσθετο τέλος, θα υπολογίζεται για κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης και θα ορίζεται σύμφωνα με την κάτωθι κλίμακα ως εξής: Για λογαριασμό μέχρι και 50 ευρώ: 12%, από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ: 15% από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ: 18% και από 150,01 και άνω: 20%. Το τέλος κινητής τηλεφωνίας, θα υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας για κάθε λογαριασμό κάθε σύνδεσης.
Σε περίπτωση που ο λογαριασμός εκδίδεται συνολικά για περισσότερους μήνες, θα επιβάλλονται τόσα τέλη όσοι και οι μήνες, καθώς για την εξεύρεση του τέλους ο λογαριασμός θα επιμερίζεται σε τόσα ίσα μέρη, όσα είναι και οι μήνες για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός. Για την εξεύρεση του κλιμακίου του τέλους, λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός μηνιαίος λογαριασμός, συμπεριλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας.

Ο φόρος προστιθέμενης αξία επιβάλλεται μετά την εξεύρεση του τέλους αυτού και επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου και του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Στις περιπτώσεις που εκδίδεται ένας λογαριασμός, για πολλές συνδέσεις (εταιρικά πακέτα), το τέλος υπολογίζεται στην καθαρή αξία κάθε σύνδεσης. Επίσης, στις περιπτώσεις που για μία σύνδεση εκδίδονται περισσότεροι του ενός λογαριασμοί σε διαφορετικούς συνδρομητές, τότε το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ξεχωριστά.
Το τέλος το εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη ΔΟΥ Καρπενησίου που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός τους, με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο που γίνεται η εξόφληση του λογαριασμού.

Ενώ αναφορικά με το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας, αυτό θα υπολογίζεται ως ποσοστό 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων. Σημειώνεται ότι το εν λόγω τέλος θα υπολογίζεται επί της αξίας του παρεχόμενου χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτός χορηγείται ενώ θα υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: