Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

"Φωτιά οι τιμές των καυσίμων στο Νομό μας"

Τρίτη, 2 Ιούνιος 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαν (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), δίνοντας τη μάχη για τον περιορισμό της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας σε ένα από τους μεγαλύτερους μοχλούς της οικονομίας (ΚΑΥΣΙΜΑ), υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και λέμε"Οι καταναλωτές των Χανίων δεν αντέχουμε άλλο, ούτε την κοροϊδία, ούτε την διγλωσσία, απαιτούμε επιτέλους σεβασμό".

Βεβαίως θέσαμε το πρόβλημα στον Υπουργό Ανάπτυξης, οποίος προς τιμή του, μας άκουσε πήρε μέτρα, αλλά μέτρα ανεπαρκή.
Τα μέτρα της πολιτείας θεωρούνται μέτρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, δεν μας ελαφρύνουν, δεν φθάνουν στον καταναλωτή είναι μέτρα για παράσταση, για επικοινωνιακό τρίκ( ότι κάτι γίνεται..)Τα παρατηρητήρια, δεν μειώνουν τις τιμές, ούτε οι ταμπέλες από απόσταση .Χρειάζονται σοβαρά μέτρα,μέτρα που θα τα νοιώθει ο κάθε καταναλωτής. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, υπήρξε η μοναδική καταναλωτική οργάνωση, που πρότεινε τα δικά της μέτρα, τα μέτρα που όφειλε η πολιτεία να πάρει και όχι ημίμετρα.

Καρτέλ καυσίμων έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, με αποτέλεσμα την οικονομική πίεση και συμπίεση στους πρατηριούχους, οι οποίοι, με την σειρά τους, τις μεταφέρουν σε μας τους καταναλωτές. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε από την πολιτεία να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των εταιρειών, να ρυθμίσει το χωροταξικό, ώστε να μπορέσουν και άλλες εταιρείες να μπουν στην τοπική αγορά, τώρα δεν υπάρχει ανταγωνιστικό κίνητρο, και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι επικρατούσες μονοπωλιακές καταστάσεις, ευνοούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, από τις εταιρείες ,τα οποία φθάνουν στην σκέπη μας όχι μόνο ως χρήστες των καυσίμων, αλλά ποικιλοτρόπως,
Οι πρατηριούχοι και αυτοί φωνάζουν, στέκονται δίπλα στον καταναλωτή, ενώνουν και την δικιά τους φωνή, με δημόσιες τοποθετήσεις, ζητάνε έρευνα από τα διυλιστήρια,σε όλη την αλυσίδα των καυσίμων και δεν αρνούνται και τον δικό τους έλεγχο γιατί η ακρίβεια στα καύσιμα στο Νομό μας,όταν στην άλλη Κρήτη είναι φθηνότερα,τους κάνει να είναι υποψιασμένοι.

Φθάνει πια, τα πανηγύρια από μεριάς εμπλεκόμενων πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορεί όταν η τιμή των καυσίμων μειώνεται διεθνώς να παραμένουμε από τις πιο ακριβές πόλεις της Ελλάδος, και τώρα που πραγματικά έχουν αυξηθεί οι τιμές τους, να μένουμε στο έλεος του θεού και της μοίρας μας;

Θέλουμε τουρισμό, πως θα τον έχουμε; Με την ακρίβεια στα καύσιμα μπαίνει άμεσα η θηλιά στον κλάδο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, αλλά και ο τουρίστας που επιλέγει τον Νομό μας για να μπει στην ενδοχώρα και να γνωρίσει τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο πως θα το κάνει;
Καλούμε τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση , λιγότερη κατανάλωση στα καύσιμα,συ μένει
λιγότερα κέρδη στα μονοπώλια, ας φροντίσουμε να χρησιμοποιούμαι στις κοντινές διαδρομές μας, το ποδήλατό μας, ή ας περπατήσουμε, και θετική ενέργεια θα δώσουμε στον εαυτό μας, και στο περιβάλλον λιγότερους ρύπους θα προσθέσουμε.
Για οποιοδήποτε παράπονο-καταγγελία στο τηλ.2821092666
H Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη


Πηγή:O Αγώνας της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: