Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Κοινόν Χανιωτών" - Στήριξη της τοπικής Οικονομίας και των Χανιώτικων επιχειρήσεων

το τελικό στάδιο της βρίσκεται η ψήφιση του Καταστατικού της μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Κοινόν Χανιωτών», που είναι ένα φορέας που επιδιώκει τη στήριξη της τοπικής Οικονομίας, των τοπικών παραγωγών και των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και των Χανιωτών καταναλωτών.
Το όργανο αυτό ιδρύθηκε πέρυσι ως άτυπο όργανο και σ’ αυτό συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων «Η Ενότητα», η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, ο Συνεταιρισμός Παντοπωλών Χανίων, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Καταναλωτών Ν. Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, ενώ επιδίωξη των μελών του είναι η συμμετοχή σ’ αυτό και της ΑΝΕΚ αλλά και της Τράπεζας Χανίων.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου τα ιδρυτικά μέλη θα κληθούν να εκλέξουν προσωρινή διοίκηση του οργάνου κα να ενσωματώσουν και άλλους φορείς στο Σώμα της Εταιρείας.

Όπως τόνισε στο «ν.Κ.» η Ιωάννα Μελάκη, που εκπροσωπεί το Συντονιστικό Όργανο του συλλόγου, «η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κοινόν Χανιωτών» συνεδρίασε προχθές Τρίτη για συζήτηση της δομής του καταστατικού και τημορφή που θα πάρει η Εταιρεία, προκειμένου να ικανοποιήσει την προβολή, προώθηση και στήριξη των τοπικών προϊόντων, των τοπικών Επιχειρήσεων και της τοπικής Οικονομίας αλλά και την προστασία των πολιτών - καταναλωτών.

Η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων από την επίθεση των ξένων συμφερόντων στον τόπο μας (πολυεθνικές) είναι το ζητούμενο και χρειάζεται εγρήγορση και συντονισμός όλων των τοπικών δυνάμεων σ’ αυτή την προσπάθεια».
Η ίδια σημείωσε πως «βασικός σκοπός του οργάνου είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας και συνεννόησης των τοπικών φορέων για τον καθορισμό στόχων, και ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και στήριξης για την υλοποίησή της.
Επίσης είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την δημιουργία στενών σχέσεων μεταξύ των μελών της.
Πιστεύουμε ότι η ένωση αυτή των τοπικών δυνάμεων, δημιουργεί ένα σημαντικό Κοινωνικό ιστό, με τεράστια τοπική, εθνική αλλά και παγκόσμια δύναμη παρέμβασης στα κοινωνικά δρώμενα.

Η δράση αυτή του οργάνου πιστεύουμε ότι θα προωθήσει καινοτόμους στόχους, και θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση ιδεών, αλλά και υλοποίηση προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν την τοπική ανάπτυξη.
Οι φορείς των Χανίων που απαρτίζουν το νέο όργανο, στηριζόμενοι στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση, κάνουν αυτή την προσπάθεια, και την οποία οφείλουν να κάνουν, γιο το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να ενταχθούν και άλλοι φορείς στο σύνολο, είτε δημόσιοι, είτε ιδιώτες και Ανώνυμες Εταιρίες, οι οποίοι δεν θα έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά θα έχουν κοινωνικό σκοπό και λαϊκή βάση. Επιδιώκουμε να βρούμε καινοτόμες δράσεις και ιδέες τις οποίες το «Κοινόν Χανιωτών» θα υλοποιήσei».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι τιμές στο φρέσκο γάλα αυξήθηκαν εκ νέου στα παλιά τους επίπεδα . Ούτε ένα μήνα δεν κράτησαν οι εξαγγελίες των εταιρειών για λογικές τιμές . Με οδηγό-πρωτεργάτη τη 'Δέλτα-Vivartia' επιχειρούν και πάλι να κοροϊδέψουν τον Έλληνα πολίτη , τον Έλληνα καταναλωτή . Διαδώστε το και βοηθήστε μας να πιέσουμε τις εταιρείες να αλλάξουν την πολιτική τους στις τιμές .