Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Δυσκολεύεται ο κόσμος να προβεί σε αγορές αυτή την περίοδο

Την εκτίμηση ότι η αγορά των Χανίων έχει μεν επάρκεια σε καταναλωτικά είδη των ημερών, αλλά οι Χανιώτες καταναλωτές δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν αγορές έκανε χθες στο «ν.Κ.» η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων Ιωάννα Μελάκη.
Οι λόγοι για τους οποίους οι καταναλωτές έχουν μία δυσκολία, για να ψωνίσουν, σύμφωνα με την κ. Μελάκη, είναι ότι τα αγροτικά εισοδήματα βρίσκονται στα αζήτητα, και η ανεργία σε ορισμένα επαγγέλματα αυξάνεται δραματικά (π.χ. οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από τους πολίτες να καταφεύγουν σε Κινέζικα εμπορικά καταστήματα, αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας, για να κάνουν τις αγορές τους.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων προτρέπει τους καταναλωτές, που δεν έκαναν ακόμα τις αγορές τους, να «κατέβουν» στα εμπορικά καταστήματα, αλλά με πρόγραμμα και με μέτρο, να μπουν στα τοπικά μαγαζιά, αλλά ν’ αγοράσουν μόνο πράγματα και είδη που έχουν άμεσα ανάγκη και να προτιμήσουν προϊόντα της οικονομικής τους δυνατότητας, αποφεύγοντας το δανεισμό και την υποχρέωση σε τράπεζες.

Επίσης, συνέχισε η κ. Μελάκη, «καλούμε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις- και ιδιαίτερα αυτές της εστίασης και της αναψυχής-να μας σεβασθούν και στην ανάγκη να χαμηλώσουν τις τιμές τους, τη δύσκολη οικονομική περίοδο, που βιώνουμε όλοι». Και η ίδια κατέληξε λέγοντας «Αυτές τις ημέρες ο νομός μας θα δεχτεί αρκετούς επισκέπτες (Έλληνες και αλλοδαπούς).

Θα πρέπει να τους προσέξουμε και να τους δείξουμε τον πρέποντα σεβασμό, γιατί αυτή η συμπεριφορά θ’ αποτελέσει την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια για το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και για τον τόπο μας γενικότερα».
Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ανέφερε εξάλλου ότι «απ’ ό,τι διαπιστώνουμε οι τιμές των πασχαλινών ειδών στα παραδοσιακά καταστήματα, όπως και στις τοπικές αλυσίδες του νομού μας, είναι περίπου στα περυσινά επίπεδα», ενώ σημείωσε ότι «το Κλιμάκιο της Έρευνας, Τιμοληψίας και Προστασίας του Καταναλωτή της Ένωσης επισκέφθηκε προχθές τη Λαϊκή Αγορά των Παχιανών και διαπίστωσε ότι εκεί πωλούνταν φρέσκα αγροτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές, καθώς και ότι υπήρχε μεγάλη ποικιλία στα προς πώληση είδη.

Μ.Π.

Πηγή: Ημερήσια Εφημερίδα των Χανίων "Νεος Κήρυκας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: