Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Γεύση από Μεσόγειο

Εντάξτε στο καθημερινό σας μενού το ελαιόλαδο και τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητές του.
Aναμφισβήτητα το βασικότερο συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο. Μια λιπαρή ύλη που περιέχει μια πλειάδα θρεπτικών στοιχείων, άκρως ωφέλιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των διατροφολόγων ως μια από τις απαραίτητες ουσίες για την τήρηση ενός ισορροπημένου καθημερινού μενού. Ενα ακόμη χαρακτηριστικό του ελαιολάδου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λάδια, είναι η ιδιότητά του να κρατά αρκετές από τις ευργετικές του ουσίες ακόμη και όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


Τα παραπάνω δεδομένα οδήγησαν τους ανθρώπους της Goody’s ν’ αναζητήσουν τον ιδανικό τρόπο να εντάξουν το ελαιόλαδο στα εστιατόριά τους σε όλες τις χρήσεις. Ηδη χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες και στο salad bar.

Η μεγάλη πρόκληση όμως παρέμεινε η αποκλειστική χρήση του ελαιόλαδου στο μαγείρεμα και κυρίως στο τηγάνισμα. Υστερα από συστηματική έρευνα δύο και πλέον ετών η Goody’s, μία ελληνική εταιρεία, είναι η πρώτη αλυσίδα σύγχρονων εστιατορίων στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί μόνο ελαιόλαδο για την Παρασκευή όλων των γευμάτων? της. Αυτή η κίνηση της Goody’s, που υποστηρίζεται ενεργά και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, είναι ένα δείγμα των ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια με στόχο την προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά μας.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών οι σαλάτες κατακτούν κάθε χρόνο και σημαντικότερη θέση στο menu της και λανσάρονται νέα γεύματα όπως το μπιφτέκι κοτόπουλο που ζυμώνεται με ελαιόλαδο και περιέχει λίγα λιπαρά. Για το άμεσο μέλλον η Goody’s δεσμεύεται να συνεχίσει να μας προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές για ισορροπημένη διατροφή, με γεύματα φτιαγμένα πάντα με τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που τη χαρακτηρίζουν και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: