Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αρτοποιοί: Να πωλείται στο 1 ευρώ το γάλα ΔΕΛΤΑ και σε αρτοποιεία και μίνι μάρκετ

Άρχισε από σήμερα να παρατηρείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των αρτοποιείων και μινι μάρκετ η πώληση του φρέσκου γάλακτος της Vivartia με τιμή 1 ευρώ και 1,20 ευρώ αντίστοιχα αλλά οι αρτοποιοί χαρακτηρίζουν ''απαράδεκτη τη δυσφήμιση των καταστημάτων τους για τη διαφορά τιμής που υπάρχει με τα σούπερ μάρκετ''.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών και ο συνεταιρισμός Αρτοποιών σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο διαχωρισμός που έγινε στην τιμή διάθεσης του φρέσκου γάλακτος από την εταιρεία και από τον οποίο προκύπτει ότι θα πουλάνε οι φούρνοι κα τα μινι μάρκετ 20% πιο ακριβά το γάλα της Vivartia, από τα σούπερ μάρκετ ''ηταν μια άμεση δυσφήμιση των αρτοποιείων και των αρτοποιών και μια διαφήμιση των σούπερ μάρκετ'' και ζητούν από την εταιρεία να αλλάξει την πολιτική της.

''Είμαστε αυτοί που πληρώνουμε μετρητοίς κάθε πρωί την εταιρεία και όχι μετά από έξι μήνες. Είμαστε αυτοί που δεν μας πληρώνει για να βάλουμε το γάλα της στο ράφι, την θέση, την προώθηση, τον κωδικό. Δουλεύουμε το γάλα με 11,2% μικτό κέρδος και η εφορία θεωρεί ότι βγάζουμε καθαρά 15% και τελικά, εμείς θα αγοράζουμε το γάλα 1,08 ευρώ και τα σούπερ θα το πουλάνε 1 ευρώ'' δήλωσε ο κ. Αν. Χρήστου πρόεδρος του συνεταιρισμού αρτοποιών και πρόεδρος υπό αναστολή της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών και ζητάει από την Vivartia να αλλάξει την στάση της απέναντί τους διαφορετικά σημειώνει ότι θα σαμποτάρουν το προιόν.

Ευη Παπαδοσηφάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: