Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Πάλι στους δρόμους οι πυροσβέστες

Πρόσχημα η οικονομική κρίση «E» 20/

Στον δρόμο κατεβαίνουν και πάλι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, αντιδρώντας στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της, τους αφήνει στα κρύα του λουτρού, διατηρώντας την εργασιακή τους ομηρεία και ανασφάλεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη η κινητοποίηση στην Αθήνα των συμβασιούχων πυροσβεστών
Την ερχόμενη Πέμπτη η κινητοποίηση στην Αθήνα των συμβασιούχων πυροσβεστών

Το προεδρείο του σωματείου πήρε την οριστική κρυάδα την περασμένη Τρίτη από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος πήρε πίσω την υπόσχεση της κυβέρνησης και τη δική του προσωπικά, ότι θα τους μονιμοποιούσε από 1/4/2009. Οι εργαζόμενοι των 720 ευρώ τον μήνα, που έχουν αφήσει δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια στα μέτωπα των πυρκαγιών, αποφάσισαν να κατέβουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την επόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί, κατ αρχήν με συγκέντρωση στην Ομόνοια. Υπάρχει όμως και η σκέψη να πραγματοποιήσουν και διαμαρτυρία διαρκείας μπροστά στην Ακρόπολη, μαζί με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Οπως δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης, Κώστας Παπαντώνης, η κυβέρνηση δια στόματος Πολύδωρα προεκλογικά είχε δεσμευτεί να τους εξασφαλίσει τετράμηνη επιπλέον απασχόληση, οπότε θα εργάζονταν όλο τον χρόνο, ενώ τόσο ο κ. Παυλόπουλος τον περασμένο Οκτώβριο, όσο και ο κ. Χ. Μαρκογιαννάκης στις 17/1/09, τους υποσχέθηκε ότι από 1/4/09, που αναλαμβάνουν εργασία, θα μονιμοποιούνταν.

Την περασμένη Τρίτη όμως ο κ. Παυλόπουλος αναγνώρισε ότι έπεσε έξω στη δέσμευσή του και τους ενημέρωσε ότι η οικονομική ύφεση και τα σοβαρά προβλήματα δεν επιτρέπουν αποκλίσεις από τις εντολές των Βρυξελλών. Ζήτησε ωστόσο να συνεχίσουν τον διάλογο για τη διεύρυνση των κριτηρίων σχετικά με τη μονιμοποίησή τους και δήλωσε ότι με την πρώτη δημοσιονομική και οικονομική «ανάσα» θα προωθήσει τη σχετική ρύθμιση.

Οι συμβασιούχοι πάντως επισημαίνουν ότι αποδείχτηκαν παραμύθια όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση, γι αυτό καλούν όλους τους συναδέλφους τους να δώσουν το παρών στην κιν

Δεν υπάρχουν σχόλια: