Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Θέμα: Για το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Που 'Έχουμε, Και Τι Θα Κάνουμε

Ο George Rodafinos έστειλε μήνυμα στα μέλη τουGreek Green Party Οικολόγοι Πράσινοι.

--------------------
Θέμα: Για το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Που 'Έχουμε, Και Τι Θα Κάνουμε

Το μήνυμα αυτό είναι το προσωπικό μου σχόλιο στο προηγούμενο μήνυμα που σας έστειλα, με τίτλο: Είμαστε Από Καιρό Φτωχοί Και Δεν Το Ξέραμε.

Θα συμπληρώσω:
Είμαστε φτωχοί επειδή έχουμε απίστευτη διαφθορά. Επειδή τίποτα δε γίνεται στην Ελλάδα με το κανονικό του κόστος. Το κόστος των έργων για παράδειγμα, ίσως να είναι 5πλασιο απ ότι θα ήταν αν δεν υπήρχαν οι μίζες.
Όλα είναι προσανατολισμένα στο να βγάλουν λίγοι πάρα πολλά κλέβοντας λίγα από πολλούς. Είναι όμως τόσο εκτεταμένο αυτό, που όλα αυτά τα λίγα-λίγα γίνονται απίστευτα μεγάλα ποσά.
Το ΑΕΠ δείχνει υψηλό, επειδή βγαίνει από ένα μέσο όρο των περιουσιών των ΕΛΛΗΝΩΝ. Δε δείχνει όμως την τεράστια ψαλίδα ανάμεσα σ αυτους που έχουν και κλέβουν όλο και περισσότερα, και σ αυτους που δουλεύουν και γίνονται όλο και πιο φτωχοί!
Όλο αυτό στηρίζεται απο τους πολιτικούς. Πολλοί πολιτικοί τα παίρνουν και όσοι δεν τα παίρνουν, συμμετέχουν στη διαφθορά ούτως ή άλλως, σιωπώντας!

Το τραγικό όμως είναι η δική μας σιωπή. Ή ακόμη χειρότερα, η συμμετοχή μας, η 'λερωμένη φωλιά' μας. Η εξαγορά. Η ανοχή. Η μιζέρια.
Υπάρχει όμως και μεγάλη υγιής οργή και αγανάκτηση.

Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που είναι οργισμένοι με την αναγκαστική τους 'εκπόρνευση' από την κατευθυνόμενη απο τα συμφερονται ειδησεογραφία.
Υπάρχουν πολλοί δικαστές που θα ήθελαν να φέρουν δικαιοσύνη.
Υπάρχουν πολλοί πολίτες που θα προτιμούσαν να μην εξαρτώνται από τους βουλευτές για το να μη μείνουν τα παιδιά τους άνεργα.
Που θα προτιμούσαν να μην πληρώνουν μίζα στις δημόσιες υπηρεσίες για να πετύχουν το αυτονόητο.
Σ αυτά ελπίζουμε.

Δεν αρκει να στειλουμε τους ΟΠ στη Βουλη. Οπως δεν αρκουν οι εξεγερσεις στους δρομους, ουτε οι σπασμοδικες συλλογικες προσπαθειες.
Οι Πρασινοι θα μπορουσαμε όμως να γινουμε ενα εστιακο σημειο για το συντονισμο και την εκφραση της αναγκης για 'αποτοξινωση' απ αυτη την αρρωστεια.

Τρια πρωτοφανη στην Ελλαδα εργαλεια που βρισκονται στο Καταστατικο μας προσφερουν αρκετη σιγουρια απεναντι στη διαφθορα.
Το οτι δεν εχουμε εναν αρχηγο, το κανει δυσκολο να διαφθειρουν την κεφαλη μας.
Η 'εναλλαγη' διασφαλιζει οτι οι βουλευτες μας -που κανουν μιση θητεια- δε θα ειναι εκει για πολυ, αλλα θα αντικαθιστωνται απο τον επομενο στη λιστα, κανοντας δυσκολη τη δημιουργια 'οικογενειακων' σχεσεων με τα κεντρα της διαφθορας. Η μη δυνατοτητα μονιμης βουλευτικης 'καριερας' το ενισχυει αυτο.
Η ανακλητοτητα -σε περιπτωση που ενας βουλευτης δεχεται θετικες ή αρνητικες πιεσεις- εξασφαλιζει οτι το κομμα και οι αρχες του θα καθοριζουν το πολιτικο μας παιχνιδι, και οχι ο φοβος ή το δελεαρ.
Ακομη κι αυτη τη στιγμη, ενω αγωνιζομαστε να ανταποκριθουμε οικονομικα στις επερχομενες εκλογες με αξιοπρεπη παρουσια, αρνουμαστε τις προτασεις συμφεροντων να μας χρηματοδοτησουν.

Φιλοδοξουμε να αποτελεσουμε ενα εμβολιο αντισωματων στο αρρωστο συστημα. Ενα παραδειγμα που θα ειναι ολο και πιο δυσκολο να μην ακολουθησουν τα υπολοιπα κομματια του πολιτικου κοσμου αλλα και της ελληνικης κοινωνιας.

Αγαπητοι φιλοι, ολο αυτο ειναι στα χερια σας...

Γιωργος Ροδαφηνός
-------------------
είμαστε φιλόξενοι το κείμενο ανήκει στον συγραφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: