Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Προσοχή από τους Χανιώτες καταναλωτές


PDF Εκτύπωση E-mail
28.08.08
assets_large_t_420_129739_type11495.jpgΠροσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές στις αγορές τους, ώστε να μην παρασύρονται από τις εμπορικές πρακτικές των ξένων αλυσίδων λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται στο Ν. Χανίων οι οποίες με άσχετα δώρα και άτοκες δόσεις προσπαθούν να δελεάσουν τον κόσμο και ν’ αποκτήσουν πελάτες, επισημαίνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη επεσήμανε σε δηλώσεις της ότι «η Ένωσή μας έχει δεχθεί πάρα πολλές καταγγελίες από Χανιώτες καταναλωτές για διάφορες πρακτικές που δημιουργούν οι αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, και ειδικά οι ξένες αλυσίδες και οι πολυεθνικές.

Γι’ αυτό συνιστούμε στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους και να μην ψωνίζουν με δέλεαρ ένα δωράκι ή για παράδειγμα τις δέκα άτοκες δόσεις αλλά να ερευνούν στις αγορές τους, διότι πολλές φορές το δώρο είναι άδωρο. Δηλαδή η πολυεθνική εταιρεία, με δέλεαρ ότι έχει χαμηλότερες τιμές από κει και πέρα τους οδηγεί πέρα τους οδηγεί στις τράπεζες και τους χρεώνει με πιστωτικές κάρτες και όταν κάποιος καταναλωτής δεν πληρώσει μια δόση υποχρεώνεται να πληρώσει τόκο και δεν βγάζει άκρη με το τραπεζικό σύστημα».Τέλος η ίδια σημείωσε ότι «συνιστούμε στους καταναλωτές να προτιμούν τις ντόπιες επιχειρήσεις, βοηθώντας τα δικά μας προϊόντα και τη δική μας παραγωγή, ενώ το χρήμα παραμένει στον τόπο μας».Μ.Π.
Τελευταία ανανέωση ( 28.08.08 )
πηγή : Εφημερίδα Νέος Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: