Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ερωτηματικά από την απόλυση πυροσβέστη


Με απόλυση τιμωρήθηκε οικογενειάρχης συμβασιούχος πυροσβέστης που είχε την ατυχία... ενός καρδιακού επεισοδίου! Αυτό καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, αναφερόμενη σε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία απολύει και μάλιστα «αζημίως για το Δημόσιο» συμβασιούχο εργαζόμενο στην πυροσβεστική υπηρεσία Ορεστιάδας, επειδή είχε την ατυχία να του παρουσιαστούν προβλήματα στην υγεία του! Ο εργαζόμενος μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, κρίθηκε ακατάλληλος να επιστρέψει στην εργασία του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της τοπικής επιτροπής, η οποία κατά περίεργο τρόπο δεν έλαβε υπόψη της τη γνωμάτευση από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που ανέφερε ότι ο πυροσβέστης είναι ικανός να επανέλθει στην εργασία του. Γεγονός παραμένει ωστόσο, όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, ότι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μία φορά δείχνει το αποκρουστικό - απάνθρωπό του πρόσωπο, με το οποίο κρατούνται σε διαρκή ομηρία χιλιάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι μπορούν να απολύονται και να στέλνονται στον εφιάλτη της ανεργίας και μάλιστα αζημίως για το Δημόσιο.

Αυτή είναι η ουσία του πράγματος και εδώ φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που δε φείδονται υποκριτικών λόγων και επαίνων για τους πυροσβέστες και δη τους εποχικούς, την ίδια ώρα που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να χαντακώνουν τους όρους εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: