Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους πυροσβέστες...

Κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους πυροσβέστες...

.
Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Τεχνολόγος
.
AΣ ΘΥΜΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ. Είναι άδικο για πολιτεία και για του εκπροσώπου της κ. Παυλόπουλου να εκφράζεται έτσι και να κάνει τον λαγό, όπως εκφράστηκε παρουσία του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ πυροσβεστών Δυτικής Κρήτης.
Θα έπρεπε να δουν σοβαρά το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών. Ντροπή να ονομάζουμε ήρωες τους ανθρώπους μόνο εάν καούνε. Ξεφτίλα και για τους 300 της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί μας το έχουν αποδείξει εάν είναι αναγκαίοι στο πυροσβεστικό Σώμα, εδώ και τώρα πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση για τακτοποίηση αυτών των ανθρώπων, να ηρεμήσουν και οι οικογένειες τους.
Οι άνθρωποι αυτοί με πλήρη αυταπάρνηση προσφέρουν έργο και τα βάζουν με ένα από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία της φύσεως. Ήταν φρέσκοι άλλος 19 ετών άλλος 20 και άλλος 25. Μα σε ποια χώρα ζούμε , στην χώρα του μπάχαλου, να τους μοριοδοτεί στις εξετάσεις, μα είναι γελοίο για δυο κυρίως λόγους.
Ι) Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν τόσες εξετάσεις και αγωνίσματα.
2) Η εμπειρία που πάει;
Εδώ τακτοποιήθηκαν οι αγροφύλακες, που ήταν αφημένοι σε κάποια ντουλάπια και το μόνο που μέτρησε σαυτούς ήταν μια υπόσχεση. Στους συμβασιούχους πυροσβέστες πόσες υποσχέσεις δόθηκαν και γιατί
δεν τηρήθηκαν;
Τι νόημα έχει ένας μοριοδοτούμενος διαγωνισμός αφού αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν επί 10ετία , να κριθούν εάν μπορούν 30 ετών και άνω άνθρωποι να κάνουν μονόζυγο;
Ας το πάρει σοβαρά η κυβέρνηση και ας μη παίζει εκτός από το σώμα αυτών των ανθρώπων και με τις ψυχές τους, χρέος της είναι να τους τακτοποιήσει πλέον το δικαιούνται.
Είναι γελοίο να τους στέλνει στο πεζοδρόμιο για να της φωνάξουν τα δικαιώματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: