Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Απάντηση Υφυπουργού κ. Χηνοφώτη για τα αυτονοητα. Για το πάπλωμα (12 μηνο ποιος μιλά;;;;;;

Ύστερα από έκκληση της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ., ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μ. Βορίδης, κατέθεσε στις 20/03/08, στον Υπουργό Εσωτερικών επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης και τα ατομικά μέσα προστασίας των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο κ. Βορίδης ζήτησε να πληροφορηθεί:

1) Αν εγκρίθηκε το κονδύλιο των 22,4 εκατ. ευρώ για το 8μηνο εποχικής εργασίας των πυροσβεστών και αν ναι, πρόκειται να απασχοληθούν κανονικά για τη νέα περίοδο;

2) Αν τα 13 μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται, είναι έτοιμα και θα παραδοθούν όλα την 1/4/08;

Ο Υφυπουργός κ. Χηνοφώτης απάντησε ότι έχει εγκριθεί η πίστωση και είναι θέμα ημερών η υπογραφή της σχετικής απόφασης. Οπότε, και οι πυροσβέστες θα απασχοληθούν κανονικά από 1/4/08. Για το δεύτερο ερώτημα, ανέφερε ότι έχουν γίνει παραδόσεις αρκετών ειδών και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να παραδοθούν σύντομα και τα υπόλοιπα. Ο κ. Βορίδης απαντώντας, είπε ότι εκλαμβάνει ως θετική την απάντηση στο πρώτο ερώτημα. Επεσήμανε όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τα είδη ατομικής προστασίας, και ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης. Πάγια θέση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι η καθιέρωση 12μηνων συμβάσεων.

Η ημερομηνία πρόσληψης των συμβασιούχων πλησιάζει και θα παρακολουθηθεί στενά η υλοποίηση της Κυβέρνησης.
Εν αναμονή................. για το πάπλωμα ή καλοκαίρι είναι ας το βάλουμε στην
ναφθαλίνη..... και ας ποιάσουμε τα μιξομάντηλα να θρηνούμε την κακομοιριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: