Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Η ΣΙΩΠΗ ΒΟΗΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Κάποτε γνώρισα κάποιο, ο οποίος ήταν αρκετά εργασιομανής ,παιδί από καλή οικογένεια, φαινόταν τίμιος, και πολλοί θα τον ήθελαν να τον έχουν ή μη τι άλλο γνωστό.
Το όνομά του σε τοπικό επίπεδο έπαιζε καλά
Είχε ήθος και για κάποιο που δεν κατέχει το επάγγελμα του ψυχοερευνητή, εύκολα μπορούσε να τον εμπιστευθεί.
Και πραγματικά κάποιοι τον εμπιστεύθηκαν του έδωσαν εργασία στην επιχείρηση τους , να εκτελεί καθήκοντα λογιστή, μια και είχε σπουδάσει οικονομικά.
Εκείνος εργάστηκε αρκετά χρόνια, γνώρισε την επιχείρηση, ανέπτυξε φιλοδοξίες και πεθαίνοντας ο Διευθυντής πήρε την θέση του.
Και σαν διευθυντής,σιγά σιγά αγόραζε μετοχές της επιχείρησης, ώσπου κάποια μέρα,έγινε τοπικός οικονομικός παράγοντας.

Αλλά το θέμα μας είναι η διαφθορά.Μπορείς να την διακρίνεις;
Το κουβάρι του νήματος είσαι ικανός να το ξετυλίξεις;
Μπορείς να κάνεις κριτική χωρίς να σε διακατέχει η ζήλια;
Μπορείς να πεις το μπράβο χωρίς φθόνο, στον γνωστό που εργάστηκε και έφθασε εκεί που έφθασε;
Που έφτιαξε αυτά που έφτιαξε;
Που έγινε αυτός που έγινε;
Το πρώτο που αβασάνιστα θα πεις και είναι στην γλώσσα σου"κομπίνα θα έκανε." Πάντως υπάρχει μεγάλη διαφθορά και σε τοπικό επίπεδο, ας είμαστε ειλικρινείς.
Και το λεω εγώ που έμαθα να τα λεω έξω από τα δόντια.

Το να καταγγείλουμε την παρανομία δεν θα μας πουν "ρουφιάνους" αυτή η καραμέλα να σταματήσει.
Κάποιους του τοπικού συστήματος τους αρέσει να την αναμασάνε ,το να λες την αλήθεια, είναι μια γροθιά σε αυτούς ,που θέλουν να το παίζουν εξουσία,και εσύ, πάντα
ο κακομοίρης, γιατί εσύ όταν λες την αλήθεια είσαι ο "ρουφιάνος" σε αυτούς όλα επιτρέπονται να παρανομούν, να εκβιάζουν, να σου πίνουν με το καλαμάκι το αίμα σου .
Πάντως συμβουλή μου είναι να μη σιωπάς, να φωνάζεις και ας είσαι μόνος,και ας σε περιθωριοποιήσει το σύστημα. Μη τους ακούς, φράξε τα αυτιά σου, δείξε τους ότι δεν τους φοβάσαι και ότι δεν είναι παραπάνω από σένα είναι οι διεφθαρμένοι του συστήματος, είναι κάτω από σένα, είσαι εσύ ο δυνατός και ζητούν την στηριχθούν από σένα τον δυνατό.
Έχουμε ευθύνη όλοι, γιατί γνωρίζουμε, βλέπουμε και δεν μιλούμε.
Η λέξη "σιώπα" πρέπει να πάψει να είναι το Ευαγγέλιο μας, η διαφθορά πρέπει να εξαφανιστεί από μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Οι περισσότεροι πολίτες της πόλης μας είναι άνθρωποι με ήθος, έχουν σημαία την ελευθερία της έκφρασης, ας απορρίψουν αυτούς που θέλουν συνένοχους στην διαφθορά προσπαθώντας με οποιανδήποτε μη νόμιμο τρόπο να τους επιβάλλουν την σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: